Presedintia iraniana a depus plangere impotriva unui important lider religios reformator, marele ayatollah Youssef Sanei, acuzat ca l-a insultat pe presedintele Mahmoud Ahmadinejad, a anuntat astazi agentia FARS, relateaza AFP.
"In urma declaratiilor insultatoare ale lui Sanei la adresa presedintelui, biroul juridic al Presedintiei a pregatit o plangere care va fi depusa la tribunalul special al clerului", a declarat agentiei o sursa din cadrul Presedintiei, arata NewsIn.

Ayatolahul Sanei reprezinta o "sursa de inspiratie" in Iran si are numerosi sustinatori in intreaga tara. In ultimii ani, el s-a remarcat prin decretele sale religioase in care sustine egalitatea in drepturi intre barbati si femei. In acelasi timp, el este un apropiat al liderilor opozitiei reformatoare.

In august, cotidianul ultraconservator Javan l-a acuzat pe ayatolahul Sannei ca l-a facut "bastard" pe presedintele Ahmadinejad intr-un discurs tinut in fata credinciosilor, ceea ce liderul religios a dezmintit categoric.

Mahmoud Ahmadinejad are relatii dificile cu o parte a liderilor religiosi iranieni, dintre care mai multi au refuzat sa-l felicite pentru realegerea in functia de presedinte al Iranului, contestata de opozitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.