Secretarul de stat suedez pentru afaceri europene, Maria Asenius, a carei tara asigura presedintia UE, s-a declarat dezamagita de lupta anticoruptie in Romania si Bulgaria, relateaza Sofia News Agency.
"Sunt dezamagita ca eforturile depuse in lupta impotriva coruptiei au scazut in ambele tari (Romania si Bulgaria -n.red.). Sunt o sustinatoare a regulilor comune in viitor (...), iar acest lucru se aplica fiecarei tari", a adaugat Maria Asenius, potrivit NewsIn.

Asenius a avertizat si ca ar putea fi dificil pentru Bulgaria sa indeplineasca criteriile pentru a intra in spatiul Schengen, daca va implementa lent masurile necesare.

Potrivit oficialului suedez, nu este obligatoriu ca procesul de aderare la spatiul Schengen sa fie legat de sistemul de justitie, dar a explicat ca, in mod clar, conditiile in ambele cazuri sunt similare. Secretarul de stat nu a exclus posibilitatea inghetarii unor noi fonduri europene, daca Sofia nu rezolva problemele mentionate in raportul CE.

"Este chiar ultima sansa pentru a impune clauza de salvgardare, care expira la sfarsitul anului. Dar nu cred ca acesta este cel mai probabil scenariu. Sper sincer ca Bulgaria si Romania vor fi concentrate si isi vor incheia munca", a spus ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.