Pana miercuri seara, Joe Wilson, in varsta de 62 de ani, era un obscur reprezentant dintr-o circumscriptie din Carolina de Sud, dar statutul sau s-a schimbat dupa ce l-a facut pe Barack Obama mincinos in fata intregii Americi, relateaza AFP.
"Mintiti", a exclamat miercuri seara Wilson, in timpul discursului solemn al presedintelui in fata celor doua camere ale Congresului, cand acesta a afirmat ca imigrantii ilegali nu vor beneficia de reforma sistemului de sanatate. Wilson si-a cerut scuze trei ore mai tarziu, recunoscand ca aprecierea sa a fost "deplasata" si "regretabila", arata NewsIn.

Cu toate acestea, inainte ca discursul presedintelui Barack Obama sa se incheie, site-ul oficial al alesului republican in Camera Reprezentantilor a fost blocat, in urma numarului mare de accesari simultane.

Joi si vineri, toate conversatiile de pe holurile Capitoliului faceau referire la "eroul" Joe Wilson. In plus, linia telefonica de la biroul sau a fost ocupata. In acelasi timp, contul lui Joe Wilson de pe site-ul de socializare Twitter a inregistrat un aflux imens de vizitatori, cu peste 9.500 de persoane inregistrate vineri.

Pe de alta parte, pagina sa de pe enciclopedia online Wikipedia s-a imbogatit cu un capitol intitulat "incident in timpul discursului prezidential din 2009", dar acesta a fost sters pentru a evita comentariile rautacioase.

Cu toate acestea, celebritatea i-a adus lui Wilson si vesti mai putin bune. De la incidentul de miercuri, rivalul sau democrat pentru alegerile de la jumatatea mandatului care vor avea loc in 2010, Rob Miller, un cvasinecunoscut pana saptamana aceasta, a strans peste 800.000 de dolari din donatii, potrivit site-ului democrat ActBlue.

Pe de alta parte, pe internet a aparut un nou site `Joetheheckler.com`, care cere plecarea lui Wilson din Camera Reprezentantilor. "Ne pare rau, Joe, dar trebuie sa pleci", scrie pe prima pagina a siteului, alaturi de o fotografie a republicanului, surprins in momentul in care i se adreseaza lui Obama.

La randul sau, Joe Wilson a strans peste 700.000 de dolari din donatii, potrivit unei surse republicane. In plus, gestul sau a adus, in dezbaterea privind reforma sistemului de sanatate, problema imigratiei.

In urma incidentului de miercuri seara, site-ul Huffington Post, specializat in viata politica americana, sustine ca Senatul va integra in acest proiect de lege masuri pentru a-i impiedica pe imigrantii ilegali sa beneficieze de asigurari medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.