Scutierii au intervenit vineri pentru a separa manifestantii antiislamici si musulmanii care au avut ciocniri sporadice la Harrow, un cartier din nord-vestul Londrei, relateaza AFP si CNN.
Politia a intervenit dupa ce tinerii musulmanii, unii mascati, au inceput sa arunce cu bete si pietre spre un grup izolat, de circa 10 manifestanti antiislamici, cu capetele rase, in apropiere de o moschee mare in constructie.

Manifestantii antiislamici participau la un mars organizat de ONG-ul Opriti islamizarea Europei (SIOE), in ziua in care s-au implinit opt ani de la atentatele din 11 septembrie. Potrivit CNN, protestatarii intentionasera sa organizeze un mars in liniste. Ei au fost, insa, atacati de un grup de musulmani care au decis sa isi apere moscheea.

Un dispozitiv important de politia a fost desfasurat pe tot parcursul zilei, dar au avut loc ciocniri sporadice intre grupuri, transmite postul de televiziune, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.