Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti nu crede ca Barack Obama va veni in Romania pana la sfarsitul mandatului lui Traian Basescu.
Gitenstein a tinut joi prima conferinta de presa in calitate de ambasador al SUA la Bucuresti, in timpul careia a vorbit despre prioritatile sale in acest post si despre viziunea sa legata de Romania.

Intrebat daca exista posibilitatea ca presedintele american Barack Obama sa se intalneasca cu Traian Basescu pana la alegerile prezidentiale din noiembrie, Gitenstein a spus ca este putin probabil ca acest lucru sa aiba loc, avand in vedere faptul ca in SUA, Congresul a intrat in perioda de lucru.

"Obama se ocupa in acest moment de problemele domestic si are foarte putine intalniri bilaterale", a declarat acesta, adaugand ca presedintele american va fi concentrat asupra activitatii Congresului in perioada imediat urmatoare.

Ambasadorul SUA a vorbit si despre prioritatile mandatului sau. Printre acestea se numara: intarirea colaborarii intre tara reprezentata de el si Romania privind securitatea nationala, atragerea investitorilor americani in Romania si securitatea energetica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.