Grupul extremist elen Lupta revolutionata (EA) i-a amenintat pe "responsabilii pentru criza economica", in revendicarea unui recent atentat la Bursa din Atena, publicata joi de un saptamanal, relateaza AFP.
EA spune in textul de 11 pagini, publicat integral de Pontiki, faptul ca lanseaza "un measaj clar: toti cei responsabili pentru criza actuala, marii actionari, golden boys si capitalistii vor plati actiunea lor criminala".

Politia considera ca revendicarea este autentica.

Grupul de extrema-stanga, ce figureaza pe lista SUA si UE a organizatiilor teroriste, mai spune ca va continua "strategia de atacuri cu o cantitate mare de explozibili impotriva infrastructurilor capitalismului local si multinational".

EA spune ca a folosit 150 kilograme de explozibili pentru atacul cu masina-capcana care a avariat la 2 septembrie sediul Bursei din Atena, ranind usor o trecatoare, transmite NewsIn.

Din 2003, grupul a revendicat 13 atentate, printre care un atac cu racheta asupra ambasadei americane in ianuarie 2007, care nu s-a soldat cu victime. El si-a intensificat actiunea de la moartea in decembrie a unui adolescent - victima unui act de bravura din partea politiei - ce a dus la revolte urbane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.