Un pastor bolivian de 44 de ani a deturnat aseara o aeronava Boeing 737 cu 104 oameni la bord pe aeroportul din Ciudad de Mexico, spunand ca actioneaza "sub inspiratie divina", relateaza AFP.
Potrivit secretarului mexican al Sigurantei publice, Genaro Garcia Luna, pastorul José Mar Flores Pereira a raspuns "unei inspiratii divine", "a avut o revelatie in care i s-a spus ca Mexicul se va confrunta cu un pericol, un cutremur".

Fortele de securitate au preluat controlul asupra avionului intr-o operatiune-fulger si au eliberat pasagerii cursei 576 a companiei Aeromexico. Avionul venise din Cancun.

"Delincventul se numeste José Mar Flores Pereira, s-a nascut la 21 mai 1965 in Santa Cruz, Bolivia, si a executat o pedeapsa in inchisoarea Santa Cruz de la Sierra. Traieste in Mexic de 17 ani, este alcoolic si toxicoman", a spus Garcia Luna, potrivit NewsIn.

Piratul aerului - un barbat robust, imbracat cu o camasa alba si blugi - a fost prezentat presei. El a spus ca a avut o revelatie si ca dorea sa avertizeze Mexicul in legatura cu producerea iminenta a "unui cutremur de proportii istorice".

Potrivit lui Luna, bolivianul a declarat ca a lucrat in trei, a avut doi complici. "Facea aluzie la el (tatal), fiul si Sfantul Duh", a spus oficialul.

Printre cei 104 pasageri figurau circa 30 de straini - 18 americani, cinci canadieni, trei francezi, trei bolivieni, doi spanioli si un german. Doi dintre cei trei francezi au spus ca nu li s-a parut nimic suspect pana cand au constatat ca avionul era imobilizat la marginea pistelor si apoi personalul de bord le-a cerut sa paraseasca avionul pe un tobogan special. Ei nu l-au vazut pe bolivian intervenind in mod suspect.

"Nu a existat nicio bomba in avion", a declarat dupa operatiune ministrul transporturilor.

Predicatorul a explicat ca gestul sau a avut legatura cu data 9 septembrie 2009, pentru ca cifrele `9-9-09` invers inseamna `6-6-6`, numar asociat cu Satana.

Potrivit lui Garcia Luna, barbatul ceruse "sa survoleze aeroportul de sapte ori" si a vrut sa discute cu presedintele Felipe Calderon, care si-a anulat toate intalnirile cand incidentul a fost anuntat.

Ultima deturnare a unui avion in Mexic dateaza din 1972. Gherile ale stangii radicale au preluat controlul asupra unui avion pentru a cere eliberarea a cinci tovarasi. Ei au eliberat pasagerii in urma negocierilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.