Iranul ajuta Venezuela sa dezvolte un program nuclear civil, pentru ca aceste tari au dreptul de a obtine energie atomica, a declarat liderul venezuelean Hugo Chavez.
Chavez, aliat al presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, a efectuat la 5 septembrie o vizita in Iran.

"Ii multumesc lui Ahmadinejad pentru transferurile sale de tehnologie catre Venezuela. Am semnat un nou acord saptamana trecuta la Teheran. Iranul are dreptul de a dezvolta energia nucleara, asa cum o face si Franta, multe alte state si Venezuela, de ce nu", a spus el pentru Le Figaro, relateaza AFP.

Chavez a declarat ca se opune unui program de natura militara. "Vorbesc in numele Venezuelei si, pentru mine, folosirea bombei ar fi o catastrofa. De aceea trebuie sa ne orientam spore o dezarmare generalizata", a explicat el, potrivit NewsIn.

Venezuela lucreaza la un proiect preliminar pentru construirea unui "oras nuclear" cu ajutorul Iranului, "pentru ca poporul venezuelean sa se poata baza pe aceasta resursa extraordinara folosita in scopuri pasnice", a declarat Chavez in Iran.

"Sunt sigur ca Iranul nu este pe cale sa fabrice bomba. Nimeni nu a adus nicio dovada. Daca Europa si SUA sunt ingrijorate - dupa parerea mea, fara motiv - sa fie coerente si sa propuna un pact sub auspiciile ONU pentru a se ajunge la eliminarea totala a armelor nucleare", a subliniat Chavez.

Dupa Libia, Algeria, Turkmenistan si Belarus, Chavez este asteptat miercuri in Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.