Premierul Italian Silvio Berlusconi, primarul independent al New York-ului, precum si Suleiman Kerimov, senator rus, dar si actionar Gazprom se afla printre cei mai bogati politicieni ai lumii.
Chiar daca in lume bantuie criza financiara, exista politicieni care s-au mai imbogatit pe seama ei, scrie revista britanica Times, citata pe blogul de business si travel razvanpascu.ro.

Pe primul loc se afla senatorul rus, Suleiman Kerimov, actionar al companiei rusesti Gazprom si al Sberbank, una dintre cele mai mari banci din Rusia. Acesta are o avere de aproximativ 17 miliarde de dolari.

El este urmat de Michael Bloomberg, primarul independent al New York-ului cu o avere estimata la 11 miliarde de dolari. El a infiintat trustul de presa economica Bloomberg, in care este inclus si postul TV Bloomberg.

Lista continua cu primarul si senatorul francez Serge Dassault, care se poate lauda cu o avere de 9 miliarde de dolari, fiind si mogulul industriei de aviatie franceze, deoarece a mostenit compania Groupe Dassault (producator de aeronave civile si militare) de la tatal sau.

Pe locul patru se afla premierul italian Silvio Berlusconi, celebru pentru scandalurile in care este implicat in presa. El este proprietarul unei mari parti din media italiana si din clubul de fotbal AC Milan si detine o avere estimata la 9 miliarde de dolari.

In topul marilor bogatasi se mai gasesc Aburizal Bakri, ministru in Guvernul Indonezian, ucraineanul Rinat Akhmetov si senatorul rus Gleb Fetisov.

Restul topului il gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.