Fostul ministru bulgar al agriculturii, Valeri Tvetanov, a fost pus oficial sub acuzare pentru implicare in schimburi ilegale de terenuri, primul inalt oficial din fostul stat comunist aflat in aceasta situatie.
El a fost interogat timp de mai multe ore de Serviciul National de investigatii, pentru 15 acorduri incheiate la sfarsitul administratiei precedente, potrivit procurorilor. Valoarea totala a acestor acorduri este de 4,5 milioane de leva ( circa2,25 milioane de euro), relateaza Sofia News Agency, conform NewsIn.

Ancheta in acest dosar continua.

Decizia de punere sub acuzare intervine in conditiile in care noul guvern de centru-dreapta depune eforturi pentru a convinge Bruxelles-ul ca depune eforturi pentru a lupta impotriva coruptiei si crimei organizate.

In primul sau test la nivel european, premierul bulgar Boiko Borisov merge miercuri la Bruxelles, unde urmeaza sa prezinte dovezi ca tara sa poate absorbi in mod transparent fonduri europene. Punerea sub acuzare a fostului ministru al agriculturii este cel mai puternic argument al sefului Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.