Procesul lui Radovan Karadzici, fostul lider politic al sarbilor din Bosnia, va incepe la 19 octombrie, a anuntat astazi un judecator al Tribunalului Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie.
"Data stabilita este 19 octombrie 2009", a anuntat judecatorul O-Gon Kwon, in cursul unei audieri de pregatire a procesului. Termenul va fi confirmat printr-o hotarare care va fi luata in apropiere de aceasta data, a adaugat judecatorul.

Radovan Karadzici, acuzat de crime de razboi, crime impotriva umanitatii si genocid in timpul razboiului din Bosnia (1992-1995), a cerut joi TPI sa-i acorde 10 luni suplimentare pentru a-si pregati procesul, pe motiv ca dosarul acuzarii contine 938.000 de pagini.

Acuzarea a prezentat la cererea tribunalului, propunerile pentru limitarea actului de acuzare, pentru a reduce durata procesului, care s-ar putea desfasura pana in 2012.

Radovan Karadzici este acuzat pentru 11 capete de acuzare, printre care asediul Sarajevo, in cursul caruia 10.000 de persoane ar fi fost ucise, si masacrul de la Srebrenita, in cursul caruia 8.000 de musulmani ar fi fost executati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.