Statele Unite si-au confirmat locul de principal furnizor mondial de arme in 2008, prin semnarea unor contracte de 37,8 miliarde de dolari, in crestere neta fata de anul precedent.
Citand un studiu recent al Congresului, cotidianul scrie ca respectivele contracte reprezinta 68,4% din piata mondiala a armelor, a informat New York Times, citat de NewsIn.

Aceste cifre constituie o crestere neta a contractelor de armament semnate de SUA, care au avut o vanzare de arme de 25,4 miliarde in 2007.

Potrivit studiului, Italia se plaseaza pe locul doi in 2008, in timp ce Rusia este pe locul 3.


Aceasta crestere pentru SUA in 2008 este remarcabila, in conditiile in care pe plan mondial tendinta a fost de scadere.

Suma totala a contractelor de armament in lume in 2008 este estimata la 55,2 miliarde de dolari, in scadere cu 7,6% comparativ cu 2007 si constituie cea mai scazuta cifra din 2005 incoace.

Cresterea comentilor pentru SUA "trebuie atribuita nu numai comenzilor noi si importante din Orientul Mijlociu si Asia, dar si continuarii contractelor majore de servicii de echipamente si intretinere cu un numar important de clienti americani din lume", potrivit studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.