Prima linie completa de metrou din Sofia a fost data in circulatie luni, la 30 de ani de la inceputul constructiei, intrerupta in repetate randuri.
Un tronson de 2,3 kilometri, care porneste din capitala bulgara, leaga principalele doua tronsoane care functioneaza deja, pana in cele mai populate cartiere din Sofia - Lulin (vest), deservit de metrou din 1998, si Mladost (sud), deservit de metrou abia din mai anul acesta, relateaza AFP, conform Newsin.

Prima linie completa urmeaza sa transporte pana la 180.000 de pasageri pe zi si sa decongestioneze traficul rutier din Sofia, primul oras bulgar care dispune de metrou.

Pasagerii care au plecat din centrul capitalei au beneficiat luni de o calatorie gratuita, insa cerermonia de inaugurare a fost amanata, din cauza doliului national decretat in memoria celor 15 victime ale naufragiului unui vas cu turisit bulgari pe un lac din Macedonia.

Proiectului de construire a metroului a fost aprobat de Guvernul de la Sofia in 1977, iar lucrarile au inceput in 1979. Pana la sfarsitul anului 2012, metroul ar urma sa aiba si o a doua linie si sa deserveasca in total 27 de statii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.