Presedintele Parlamentului de la Chisinau a declarat, intr-un interviu pentru postului de radio rusesc Echo Moscvi, ca nu va promova o politica de unire cu Romania.
Presedintele parlamentului R.Moldova Mihai Ghimpu a spus sambata seara pentru postul rusesc de radio ca, desi este unionist, in calitate de presedinte al partidului liberal nu intentioneaza sa promoveze politica de unificare a R. Moldova cu Romania.

Anterior, unele publicatii media anuntau ca liderul liberalilor Mihai Ghimpu, a declarat pentru unul dintre posturile TV online moldovenesti ca este unionist (adept al unificarii R. Moldova cu Romania), potrivit NewsIn.

Ghimpu a explicat ce anume a avut in vedere. "Am spus ca eu, ca orice alta persoana, am un anumit punct de vedere. Insa eu nu am spus ca voi promova o politica in aceasta directie. Daca vorbesc limba romana, nu inseamna ca sunt pentru unificarea cu Romania”, a subliniat acesta.

"Da, eu sunt unionist. Insa sunt presedinte de partid, partidul are un program si eu sunt obligat sa-l respect ”. "Acum problema este alta. In programul nostru de partid avem doua obiective de baza, pe care trebuie sa le atingem si anume eliminarea saraciei si integrarea in UE. Integrarea in UE inseamna ca statul R. Moldova ramane statul R. Moldova”, a adaugat Ghimpu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.