La Castelul Gandolfo, resedinta de vara a papilor, deasupra apartamentelor pontificale, un numar impresionant de astronomi eminenti din 19 tari ale lumii s-au reunit pentru a discuta despre prezenta vietii in cosmos si, desigur, a extraterestrilor. Prezenta acestor somitati ale stiintei astronomice la Vatican nu este intamplatoare. Vaticanul are la ora aceasta unul dintre cele mai performante observatoare astronomice din lume, ale carui baze au fost puse inca din secolul al XVI-lea.

Parintele Maffeo Sabino, in varsta de 82 de ani, lucreaza la Observatorul astronomic al Vaticanului de peste 40 de ani. Intrebat fiind ce s-ar intampla daca intr-adevar s-ar confirma existenta extraterestrilor, venerabilul parinte a raspuns ca ar fi posibil ca Dumnezeu sa fi creat si fiinte extraterestre si primele intrebari cu care ar trebui sa-i legitimeze Biserica ar fi daca cred in Dumnezeu si cunosc cele zece porunci.

Observatorul astronomic al Vaticanului a fost infiintat in 1578 de Papa Grigore al XIII-lea. Actualul Observator astronomic al Vaticanului s-a mutat pe muntele Tucson, in Arizona, SUA, este intretinut de parinti iezuiti si are legatura cu Centrul astronomic de la Castelul Gandolfo prin internet. Acest observator este unul dintre cele mai perfectionate din lume, putand cerceta galaxii aflate la cinci miliarde de ani lumina fata de Pamant.

Prin actuala conferinta astronomica de la rezidenta de vara a papalitatii, Suveranul Pontif Benedict al XVI-lea continua traditia Vaticanului de a colabora cu experti in astronomie pentru cercetarea posibilei vieti extraterestre din cosmos.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.