Cel putin 17 persoane au murit in naufragiul produs sambata pe lacul Ohrid, a anuntat sambata politia macedoneana.
"Cel putin 17 persoane au murit sambata in naufragiul ambarcatiunii turistice", a spus politia. Bilantul anterior era de zece morti, potrivit NewsIn.

Presedintele si premierul macedonean, George Ivanov si Nikola Gruevski, precum si ministrii macedoneni ai transporturilor, apararii, interne si sanatatii s-au dus la Ohrid.

Ambasadorul interimar al bulgariei, Angel Angelov, a confirmat ca cel putin sase bulgari au murit in accident, iar premierul bulgar Boiko Borisov a ordonat ca un avion bulgar sa se duca la Ohrid pentru a ajuta la evacuarea supravietuitorilor. Guvernul macedonean se va reuni sambata seara in sedinta de urgenta.

Iliden era una dintre cele mai vechi ambarcatiuni care navigaau pe lacul Ohrid. Potrivit unor surse, ambarcatiunea veche de cel putin 30 de ani s-a rupt in doua si apoi s-a scufundat. Lacul Ohrid este vizitat anual de zeci de mii de turisti.





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.