Mii de persoane au protestat fata de presedintele Hugo Chavez, mai ales in Columbia, dar si in Venezuela si alte state, in urma unui apel lansat pe internet de columbieni care se opun presedintelui venezuelean, relateaza AFP.
La Bogota, sute de persoane au marsaluit spre centrul istoric agitand pancarte pe care scria "Chavez dictatorul". "Din cauza lui, Venezuela si Columbia sunt inamici. Sper ca vom fi auziti in tarile democratice", a spus un protestatar.

Liderul socialist Hugo Chavez "se inscrie intr-un curent de stanga distructiv", a declarat un avocat, care a profitat de manifestatie pentru a vinde tricouri pe care scria "Gata cu Chavez", informeaza NewsIn.

Tot la Bogota a avut loc o manifestatie a sustinatorilor lui Chavez si s-au produs ciocniri cu opozantii in centrul capitalei. La Caracas, sute de opozanti s-au strans pentru a denunta politica "de divizare" a lui Chavez si de "manipulare" a cetatenilor.

La Madrid, circa 100 de persoane au cerut demisia lui Chavez, la fel la New York, in fata sediului ONU. In Quito, cateva sute de persoane au protestat fata de politica lui Chavez.

Manifestatiile au avut loc la apelul unui columbian, fondator al unui grup de opozanti pe Facebook, la care ar fi aderat peste 300.000 de persoane in doar cateva zile.

Ambasada venezueleana la Bogota a denuntat initiativa, spunand ca ea face parte dintr-un plan pentru incurajarea unei "interventii militare" in Venezuela.

Relatiile dintre Venezuela si Columbia s-au deteriorat in iulie, dupa ce Bogota a anuntat semnarea unui acord de cooperare militara cu SUA, care le va permite americanilor sa foloseasca sapte baze din Columbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.