Ambasadorul Alexandru Cornea, diplomat in cadrul Misiunii Permanente a Romaniei la ONU - New York a murit astazi, anunta Ministerul Afacerilor Externe.
„Am aflat cu durere despre pierderea unui coleg si a unui prieten extraordinar, Sandu Cornea. Un diplomat de exceptie, de o inalta tinuta morala, Sandu Cornea a slujit Romania cu credinta si cu un profesionalism de exceptie. A reprezentat tara cu loialitate in spatii dificile si de conflict, fiind adesea un deschizator de drumuri, care a pus interesele Romaniei mai presus decat propria persoana. Corpul diplomatic roman este in doliu; gandurile noastre sunt in aceste momente alaturi de familia indurerata. Odihneasca-se in pace!”, a declarat ministrul afacerilor externe Cristian Diaconescu.

Alexandru Cornea a fost decorat cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Comandor (2000) si cu Ordinul National Pentru Merit, in grad de Cavaler (2002). Acesta a desfasurat o activitate diplomatica de exceptie, timp de aproape doua decenii, in cadrul centralei MAE, al unor misiuni diplomatice ale Romaniei in Europa si pe langa organizatiile internationale si in zone de conflict.

Cornea a fost si diplomat la Ambasada Romaniei la Moscova (1990-1993), insarcinat cu afaceri la Belgrad in primavara anului 1999, ambasador la Kiev intre 2000 si 2005, si a detinut, in 2001, postul de sef al Grupului de Asistenta OSCE din Cecenia (Federatia Rusa), arata comunicatul MAE.

In Centrala MAE a indeplinit functii de conducere, director al Directiei Europa II si, respectiv, Europa Centrala, in perioada 1997 – 1999. Vorbea fluent limbile engleza si rusa

Din luna mai 2006, Alexandru Cornea si-a desfasurat activitatea diplomatica, cu accent asupra problematicii pacii si securitatii, la Misiunea Permanenta a Romaniei la ONU, New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.