Circa 90 de oameni, printre care si civili, au fost ucisi, in timpul unui bombardament al NATO asupra a doua camioane cu benzina, furate de insurgenti, in nordul Afganistanului.
Atacul aerian a omorat un numar mare de talibani, potrivit oficialilor NATO, care insista ca civilii nu si-au pierdut viata in urma exploziei.

In realitate, dupa ce una dintre masini a ajuns in raul din apropiere in urma bombardamentului, satenii s-au adunat sa ia benzina. Acestia au ars ulterior de vii, din cauza exploziei, arata cotidianul britanic The Telegraph.

Astfel, acest incident devine una dintre cele mai mari acuzatii de ucidere a civililor de cand a preluat comenda generalul Stanley McChrystal, care a sigurat ca locuitorii afgani vor fi protejati in timpul luptelor cu talibanii.

Pe de alta parte, armata germana, care se ocupa de regiunea in care a avut loc atacul, a asigurat ca 56 de talibani au murit, insa niciun civil, relateaza AFP, citata de NewsIn.

"Sunt si cativa civili, printre care copii, care venisera sa ia benzina gratuit", a adaugat el, fara sa dea detalii.

Joi noapte, in regiunea Kunduz, doua camioane-cisterna destinate trupelor internationale au fost rasturnate, agresorii intentionand sa fure carburantul.

Politia si martorii oculari spusesera inainte ca printre victime figureaza civili, dar informatia a fost dezmintita. NATO este acuzat tot mai des ca bombardeaza fara discriminare si ca in unele cazuri mor numerosi civili.

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a promis ulterior o ancheta "imediata si completa" asupra bombardamentului NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.