Sprijinul pentru Tratatul de la Lisabona din randul irlandezilor a scazut in timpul verii , chiar daca partea de populatie care ar raspunde da intrarii in vigoare a documentului este inca mai mare.
Potrivit unui sondaj, 46% dintre irlandezi sutin Tratatul de la Lisabona, iar 29% sunt impotriva lui. Curios este ca a crescut numarul celor nehotarati cu 7 procente, ajungand la 25%. Avand in vedere ca cifra irlandezilor care ar raspunde pozitiv la referendum a scazut cu opt procente, incertitudinea unora dintre cetateni arata ca o parte de irlandezi incep sa se indoiasca de eficienta noului tratat.

Conform Irish Times, acest sondaj are rezultate asemanatoare cu primele estimari facute dinaintea celui dintai referendum, care, in cele din urma, s-a dovedit un esec. Oricum, 80% din irlandezi sunt de parere ca este un lucru bun ca tara lor este membru UE.

Pe 2 octombrie, acestia sunt asteptati la urne sa se pronunte cu privire la adoptarea Tratatului de la Lisabona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.