Presedintele american Barack Obama a elogiat marti islamul, pe care l-a prezentat drept parte integranta din SUA, primind reprezentantii unei comunitati musulmane la Casa Alba cu ocazia intreruperii postului Ramadanului.
"Pentru peste un miliard de musulmani, Ramadanul este o perioada de devotiune", a spus el, primindu-si oaspetii in sala de receptii a Casei Albe, relateaza AFP.

"Iftar-ul din aceasta seara este un ritual indeplinit cu ocazia ramadanului in bucatarii si moschei din cele 50 de state americane", a spus Obama. "Islamul, asa cum stiti, face parte din Statele Unite. Ca si poporul american, comunitatea musulmana americana este de un mare dinamism si de o mare diversitate", a subliniat el.

"Cu aceasta ocazie, celebram luna sacra a ramadanului, dar si cat de mult au imbogatit musulmanii Statele Unite si cultura lor", a adaugat Obama, conform NewsIn.

Printre invitati a figurat o eleva, Bilqis Abdul-Qaadir, cu performante exceptionale in baschet. "Ea i-a spus recent unui jurnalist 'As dori sa fiu o sursa de inspiratie pentru tinerele musulmane care vor sa joace baschet. Orice este posibil, si ele o pot face ' ", a povestit Obama, care practica acest sport.

Intr-un mesaj cu ocazia inceperii ramadanului, saptamana trecuta, Obama a promis sa ia "masuri concrete" pentru refacerea legaturilor cu islamul.

"Vreau sa reiterez aici dorinta de a face astfel incat relatiile dintre SUA si musulmanii din intreaga lume sa porneasca de pe noi baze", a declarat Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.