Camera Deputatilor din Uruguay a aprobat joi un proiect de lege care permite adoptiile pentru cuplurile homosexuale, o premiera in America Latina, relateaza AFP.
Textul se va intoarce in Senat, pentru ca deputasii au facut cateva modificari, dar este doar o formalitate, avand in vedere ca membrii Camerei superioare au adoptat deja textul in prima lectura, scrie NewsIn.

Uruguay devine astfel prima tara latino-americana care legalizeaza adoptiile efectuate de cuplurile homosexuale, in pofida criticilor Bisericii si ale unei parti a opozitiei de dreapta.

Tara cu doar 3,5 milioane de locuitori s-a demarcat deja, intr-o regiune mai degraba conservatoare, autorizand anul trecut o uniune civila intre persoane de acelasi sex.

In mari, Tabare Vazquez, primul presedinte de stanga din istoria tarii, a abolit o regula ce le interzicea homosexualilor accesul in scolile militare, din cauza "tulburarilor lor de identitate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.