Guvernul Greceanii 2 si-a depus miercuri demisia in fata presedintelui Vladimir Voronin, care a prezentat succesele guvernarii comuniste in timpul sedintei.
Guvernul s-a laudat cu o multime de realizari, facand comparatii intre Moldova de acum si cea de acum 8 ani in urma, in timp ce Voronin a tinut sa multumeasca cabinetului de ministri, fiind foarte darnic in adjective pozitive cu privire la activitatea acestuia, comenteaza UNIMEDIA.

In momentul cand urma sa fie prezentata demisia, monitorul din sala de presa a intrerupt imaginile video pentru jurnalisti, care nu au mai avut cum sa stie ce se intampla in sala de sedinte a guvernului, relateaza acelasi portal de stiri.

De asemenea, conform Jurnal de Chisinau, inainte de a-si prezenta demisia, Cabinetul de Ministri condus de Zinaida Greceanii a operat cateva remanieri de cadre, printre care se numara si desemnarea generalului de politie, Valentin Mejinschi in functia de ambasador al R.Moldova in Polonia.

Guvernul Greceanii 2 a fost investit in functie la 10 iunie de catre majoritatea comunista din Parlamentul moldovean, pastrandu-si aproape intacta componenta cabinetului Greceanii 1. Cabinetul Greceanii 2 a fost investit in conditiile in care Parlamentul ales la 5 aprilie esuase in mod repetat sa-l aleaga pe seful statului, ceea ce insemna dizolvarea in scurt timp a legislativului si convocarea de alegeri anticipate.

Zinaida Greceanii i-a multumit presedintelui in exercitiu Vladimir Voronin "pentru ca a ghidat cu intelepciune activitatea ramurii executive". Voronin, la randul sau, a adus elogii cabinetului Greceanii, dar a subliniat in special succesele guvernarii comuniste pe ansamblu, informeaza NewsIn.

Una dintre realizarile de care a vorbit Voronin se refera la actiunile din domeniul extern, aprecierile fiind, totusi, greu de crezut. "Acum nimeni nu mai intreaba unde e Moldova – toata lumea ne cunoaste si ne respecta", a declarat el.

Programul cabinetului Greceanii 2 anunta la investire drept obiectiv major declarat "mentinerea Moldovei pe harta lumii", Partidul Comunistilor continuand astfel linia agresiva inceputa dupa alegerile din aprilie de acuzare a fortelor din interiorul si din afara Republicii Moldova de tentative de distrugere a statalitatii moldovene. "Perseverenta cu care in ultima perioada este atacata statalitatea Republicii Moldova – aceasta realizare suprema a poporului nostru – determina clar preocuparea fundamentala a Guvernului tarii", se spunea in preambulul programului de guvernare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.