Liderii politici incearca prin toate metodele sa multumeasca publicul, inclusiv cu lecturile pe care fac, dorindu-se un model pentru sustinatorii lor.
Presedintele american Barack Obama isi va petrece vacanta alaturi de familia lui pe insula Martha's Vineyard, printre principalele sale activitati fiind si cititul. El isi va folosi timpul liber lecturand lucrari istorice, volume care abordeaza problematica mediului, insa si nuvele politiste. Pe lista cartilor preferate se afla “Hot, Flat And Crowded – Why We Need A Green Revolution And How It Can Renew America” de Thomas Friedman si John Adams, o lucrare istorica despre al doilea presedinte SUA, David McCullough, dar si “The Way Home”, de George Pelecanos, “Lush Life” de Richard Price si “Plainsong” de Kent Haruf.

Si fostul presedinte american, George W. Bush a socat opinia publica in 2006 cand a iesit la suprafata faptul ca citea “Strainul”, lucrarea existentialistului francez Albert Camus.

Premierul britanic Gordon Brown a intrat la randul sau in atentia presei cand a anuntat ca intentioneaza sa citeasca unul din volumele din seria “Harry Potter”.

Cotidianul britanic The Telegraph a facut o lista cu volumele care ar trebui sa ajunga in mainile politicienilor. Dintre ele amintim:

Daca ar fi sa ne gandim la politicienii romani, cele mai potrivite carti pentru ei le regasim, cu siguranta, in opera lui Ion Luca Caragiale…


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.