Presedintele american Barack Obama si-a dat acordul pentru infiintarea unei unitati de elita in vederea interogarii principalilor suspecti de terorism, a anuntat Washington Post, relateaza AFP.
Citand, fara sa numeasca, responsabili de rang inalt din administratie, cotidianul subliniaza ca decizia a fost luata in cadrul eforturilor mai ample ce vizeaza modificarea politicii americane privitoare la detentie si interogarea suspectilor.

Obama a autorizat infiintarea acestei noi unitati, High-Value Detainee Interrogation Group (HIG), la sfarsitul saptamanii trecute, conform NewsIn.

Ea va fi formata din experti din diverse agentii de informatii si organisme care vegheaza la respectarea legii si va avea sediul in birourile FBI.

Grupul va fi supervizat de Consiliul national pentru securitate si plasat sub supravegherea directa a Casei Albe, retragand unele prerogative de la CIA, ale carei metode de interogare au fost criticate.

Dupa ce a preluat functia, in ianuarie, Obama a promis sa reformeze politica americana de detentie si interogare a persoanelor suspectate de terorism, mai ales gratie formarii unui grup de lucru consacrat acestor chestiuni.

Acest grup de lucru, ale carui concluzii vor fi prezentate luni, a recomandat formarea noii unitati de interogare, precum si alte schimbari, legate de modalitatile de transferare a prizonierilor in strainatate, potrivit Washington Post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.