Ofer Nimrodi, principalul actionar al cotidianului "Maariv" (unul dintre cele mai importante ziare israeliene), este banuit ca a oferit mita familiei premierului Ariel Sharon, drept pentru care a fost interogat de politie la 8 decembrie a.c. De acelasi tratament s-a bucurat si un conducator al holdingului Israel Land Development Corporation (ILDC), ce controleaza "Maariv", care, ca si Nimrodi a fost convocat de Tribunalul politiei din Petah Tikva, unde, timp de cateva ore a trebuit sa lamureasca in ce context a oferit, acum cinci ani, 1,3 milioane sekeli (300.000 dolari) unei societati controlate de familia Sharon. De asemenea, exista informatii ca, in octombrie 2002, premierul ar fi intervenit personal, printr-o scrisoare, in favoarea vechiului sau prieten Nimrodi, care urma sa primeasca verdictul intr-un proces. La judecator ar fi ajuns o scrisoare personala de la Ariel Sharon in care acesta garanta in ce priveste integritatea morala a lui Ofer. Cei doi s-au cunoscut in anii '50, cand isi satisfaceau serviciul militar, in aceeasi unitate, si de atunci au ramas buni prieteni.

Ziarul "Haaretz" scrie ca in acelasi scandal a fost audiat, tot la Petah Tikva, fiul cel mic al premierului, Gilad Sharon, care, la fel ca si in trecut, in cazul unui alt scandal de coruptie, a refuzat sa coopereze cu politistii, el neraspunzand la nici o intrebare. Tranzactia incriminata s-ar fi efectuat in urma cu cativa ani, intre holdingul ILDC si firma premierului cunoscuta in tot Israelul sub numele de Sycamore. Ancheta s-a reluat dupa ce, o buna bucata de timp, ea fusese abandonata, intrucat, oficial, cei 1,3 milioane de sekeli erau destinati unei tranzactii legale, dar politia crede ca familia lui Ofer Nimrodi a facut un cadou celei a lui Sharon. Reamintim ca Ariel Sharon si fiul lui au mai fost implicati intr-un alt scandal de coruptie botezat "insula greceasca", scandal clasat de procurorul general din lipsa de probe solide pentru a-i inculpa oficial pe premier si pe Gilad.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.