Israelul a declarat zona Gush Katif, din sudul Fasiei Gaza, arie militara inchisa. Joi seara, 6.000 de militari au evacuat in jur de 170 de militanti israelieni de extrema dreapta, care se baricadasera intr-o cladire goala. Asociatia Presei Straine, citata de corespondentul publicatiei "Globe", l-a criticat pe Sharon, sustinand ca acesta isi incalca propriile promisiuni politice, de evitare a conflictelor militare. Premierul, citat de CNN, sustine ca, "tocmai fiindca isi doreste pacea, va impiedica cu orice pret incercarea de sabotare a planului unilateral de retragere din zona", care prevede evacuarea in luna august a 8.000 de colonisti.

Decizia prim-ministrului israelian, de a autoriza uzul de forta armata, vine ca urmare a violentelor inregistrate saptamana trecuta, cand sute de tineri au reusit sa blocheze temporar circulatia de la periferia Tel Aviv-ului. In aceasta perioada, marcata de tensiuni extreme, premierul Ariel Sharon se pregateste sa il intampine pe ministrul roman de externe, Mihai Razvan Ungureanu, aflat in vizita oficiala in Israel. Conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe roman, vizita lui Ungureanu "constituie o etapa a obiectivului major al politicii externe de implicare a Romaniei in procesul de reconstructie a zonei".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.