Cel putin 95 de oameni au murit si 363 au fost raniti intr-o serie de sase atentate in Bagdad, potrivit Ministerului de Interne din Irak.
Cel putin sase atentate cu bombe si masini-capcana au avut loc in zone foarte populate din capitala Irakului intr-o succesiune foarte rapida. S-au inregistrat 95 de morti si 363 de raniti, potrivit politiei.

Bilantul precedent era de 75 de decese si 310 persoane ranite.

Unele dintre zonele in care au avut loc exploziile se afla langa Parlamentul irakian, pozitionat in Zona Verde, de maxima securitate, Ministerul de Finante, cel de Externe si cladirea Guvernoratului central din Bagdad, informeaza Reuters, citat de cotidianul Le Monde.

CNN relateaza ca au fost arestate doua persoane dintr-o masina-capcana, despre care se crede ca ar fi lideri Al-Queda.

Acest eveniment atrage iarasi atentia comunitatii internationale asupra Iraqului, care ramane una dintre cele mai instabile si "fierbinti" zone de pe Glob.

De asemenea, atentatele au loc cu cateva zile inainte de inceperea Ramadanului, perioada in general propice violentelor, conform AFP, citata de NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.