Compania farmaceutica chineza Sinovac sustine ca a produs un vaccin impotriva gripei porcine care este eficient inca de la prima doza, informeaza AFP.
Testele clinice au dat rezultate "pozitive", afirma Sinovac, companie ce se alatura altor institutii care au anuntat progrese in crearea unui vaccin impotriva virusului AH1N1, in timp ce exista temeri privind un nou val de contaminari in emisfera nordica, odata cu apropierea iernii.

"Analiza rezultatelor testelor clinice au aratat ca vaccinul impotriva gripei H1N1 pus la punct de Sinovac produce o buna imunizare dupa prima doza", se arata intr-un comunicat al companiei.

Testele, la care au participat 1.614 persoane cu varste de peste 3 ani, au inceput luna trecuta si s-au incheiat la 15 august la Beijing. "Dupa ce au primit o doza de vaccin, niciunul dintre voluntarii participanti la testele Sinovac nu au manifestat semnele unor efecte secundare importante", adauga comunicatul, potrivit NewsIn.

Toate efectele secundare au fost "moderate si efemere, o durere in dreptul injectiei fiind simptomul cel mai frecvent", potrivit textului.

Seful Sinovac, Weidong Yin, spune ca intentia companiei este de a pune vaccinul pe piata cat mai curand posibil, dand totodata asigurari ca este "sigur si garanteaza imunizarea".

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline a anun


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.