Cel putin 12 oameni au murit luni, cand o masina-capcana a explodat in centrul orasului Nazran, cel mai mare oras din Ingusetia, au anuntat autoritatile.
Explozia s-a produs in apropierea principalului sediu al politiei si ar fi fost provocata, se pare, de un kamikaze.

"In jur de 9.08 ora Moscovei (8.08, ora Romaniei), un camion (...) a fortat o bariera la un punct de control din apropierea cladirii. O explozie puternica a urmat la scurt timp", a declarat un anchetator local, transmite NewsIn.

"Cladirea si masinile parcate in jur sunt in flacari", declarase mai devreme o sursa din politie.

Potrivit AFP, atacul s-a produs in momentul in care toti politistii se adunasera in curte. Douasprezece persoane au fost ucise, a anuntat seful comitetului de ancheta al Parchetului, Vladimir Markin, citat de Interfax.

Ingusetia si celelalte republici majoritar musulmane din Caucazul rusesc sunt, de cateva luni, teatrul unei intensificari a violentelor. Atacuri asupra politiei, reprezentantilor autoritatilor si armatei au avut loc aproape zilnic in Ingusetia si Daghestan, care se invecineaza cu republica Cecenia, teatrul a doua razboaie separatiste in ultimele doua decenii.

Ministrul constructiilor din Ingusetia a fost impuscat in biroul sau saptamana trecuta, la putin timp dupa asasinarea unui judecator la Curtea Suprema si tentativa de asasinare a presedintelui republicii, Iunus-Bek Ievkurov, la sfarsitul lunii iulie.

Presedintele rus l-a demis pe ministrul de interne din Ingusetia

De asemenea, presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat apoi demiterea ministrului de interne din Ingusetia, din cauza atentatului, spunand ca aceasta drama ar fi putut fi evitata.

"Am decis sa-l demit pe ministrul de inetrne din Ingusetia si sa desfasor o ancheta. Ministrul rus de interne trebuie sa-mi prezinte propuneri concrete acum, pentru consolidarea efectivelor Ministerului de Interne din Ingusetia", a spus Medvedev.






Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.