68 de persoane sunt date disparute dupa un accident produs intr-o hidrocentrala din Siberia care s-a soldat cu sapte morti, a anuntat luni un reprezentant al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, Andrei Kluiev, citat de postul de radio Ecoul Moscovei.
Anterior, autoritatile anuntasera ca sapte persoane si-au pierdut viata si alte 11 au fost ranite in urma accidentului de la hidrocentrala de la Saiano Susenskaia, din Hakasia (Siberia). Conducerea hidrocentralei avertizase ca bilantul s-ar putea agrava, intrucat exista posibilitatea ca in incintele distruse sau inundate sa se fi aflat oameni.

Potrivit AFP, citata de NewsIn, accidentul, care s-a produs la 00.42 GMT (3.42 ora Romaniei), a antrenat inundarea partiala a salii masinilor.
In urma accidentului, mai multe uzine ruse de aluminiu aflate in regiune au ramas fara curent electric. Printre acestea se numara fabrica de la Saiansk si cea de la Hakasia, apartinand grupului Rusal, a anuntat ministerul. Alimentarea cu electricitate a uzinelor de la Krasnoiask si Novokuznetk, apartinand tot Rusal, a fost redusa.

Reconstructia totala a centralei, una dintre cele mai mari din lume, va dura ani de zile, a declarat ministrul rus al situatiilor de urgenta, Serghei Soigu, citat de Interfax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.