Un pilot a murit si cinci persoane de la sol au fost ranite, dupa ce doua avioane militare de tip Suhoi-27 s-au ciocnit in zbor ieri, in timpul unor exercitii acrobatice organizate in apropiere de Moscova, au anuntat agentiile ruse de presa, citate de AFP.
Doua avioane militare de tip Suhoi Su+27 s-au ciocnit in zbor, in timpul unor exercitii de acrobatie, in apropiere de Moscova. Doi piloti s-au parasutat la timp si sunt teferi si nevatamati, insa un al treilea pilot a murit, informeaza NewsIn.

"Unul dintre cei trei piloti a murit in catastrofa", a declarat duminica Vladimir Drik, purtator de cuvant al fortelor aeriene, citat de agentia Interfax. Initial, Drik spusese ca toti pilotii sunt bine. "Unul dintre piloti a fost gasit prins intr-un copac si are coloana vertebrala fracturata. Un alt pilot este mort", relateaza si agentia de presa RIA Novosti, citand surse din fortele de ordine. Si pilotul mort avea o fractura la coloana vertebrala, potrivit aceleiasi surse.

Unul dintre aparate a cazut pe o casa, provocand un incendiu, au spus martori citati de RIA Novosti. Cinci persoane au fost ranite, potrivit televiziunii ruse NTV.

Pilotii se antrenau pentru salonul aeronautic anual MAKS, care va incepe marti la Jukovski, la 50 de kilometri de capitala. "Examinam mai multe versiuni, o coliziune cu o pasare sau o eroare de pilotaj", a anuntat o sursa apropiata comisiei de ancheta, citata de Interfax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.