Talibanii au amenintat duminca, pentru prima oara, ca vor ataca direct sectiile de vot la alegerile prezidentiale si provinciale de joi din Afganistan, transmite AFP.
Amenintarea, continuta in fluturase afisate si imprastiate in satele din sudul tarii, a fost confirmata de purtatorul de cuvant al talibanilor, Yousuf Ahmadi.

"Acest mesaj are scopul de a-i informa pe oameni ca nu trebuie sa participe la alegeri, pentru a nu deveni o victima a operatiunilor noastre, pentru ca vom folosi noi tactici", se arata in text.

"Vom folosi noi tactici vizand centrele de vot. Oricine va fi ranit in si in jurul centrelor de vot va fi singurul vinovat, pentru ca a fost anuntat dinainte", a spus purtatorul de cuvant.

"Ne vom accelera activitatile cu o zi inainte si in ziua alegerilor", a adaugat el, precizand ca talibanii au inceput sa avertizeze populatia sa boicoteze scrutinul.

Talibanii cerusera si pana acum boicotarea alegerilor, dar negasera ca vor ataca sectiile de vot, din dorinta de a nu ucide civili. Avertismentele de astazi marcheaza deci o schimbare de strategie, noteaza NewsIn.

Textul incepe cu un verset din Coran, invitand musulmanii sa nu caute prietenia si ajutorul dusmanilor islamului si subliniaza ca cei care participa la vot vor fi considerati aliati ai guvernului si trupelor straine, deci dusmani ai islamului.

Un exemplar obtinut de AFP este adresat locuitorilor orasului Kandahar, fosta capitala a regimului talibanilor (1996-2001), si semnat de mollahul Ghulam Haidar, presupusul comandant al rebelilor din oras.

Alte scrisori similare, semnate de alti comandanti, au fost difuzate in mai multe provincii din sudul tarii, a declarat purtatorul de cuvant al talibanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.