Uniunea Europeana si-a exprimat astazi ingrijorarea fata de decizia premierului rus Vladimir Putin de a merge in Abhazia, "fara sa fi cerut autorizatie din partea Georgiei", si a condamnat vizita, relateaza AFP.
"Uniunea Europeana considera ca aceasta vizita nu respecta principiul integritatii teritoriale (a Georgiei - n.red.) si nu ajuta eforturile internationale purtate pentru stabilizarea regiunii", a declarat presedintia suedeza intr-un comunicat, arata NewsIn.

"Uniunea Europeana si-a reiterat sustinerea fata de suveranitatea in integritatea teritoriala a Georgiei", a adaugat Suedia.
Vladimir Putin a promis Anhaziei sustinerea militara si financiara de care ar putea avea nevoie, in cursul vizitei sale in aceasta mica regiune georgiana, a carei indepedenta a fost recunoscuta de Moscova dupa conflictul cu Tbilisi e anul trecut.

De altfel, vizita lui Putin intervine la mai putin de o saptamana dupa implinirea a un an de la conflictul ruso-georgian legat de Osetia de Sud, un alt teritoriu georgian rebel, pe fondul tensiunile exacerbate dintre Moscova si Tbilisi.

Ministerul georgian de Externe si-a exprimat "protestele vehemente fata de aceasta noua tentativa de destabilizare a situatiei si de alimentare a tensiunii din Caucaz". Ministerul a denuntat intr-un comunicat o "provocare desfasurata in stilul serviciilor speciale sovietice". Este vorba de o "noua dovada ca Rusia continua sa sfideze normele recunoscute international si principiile dreptului international", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.