Castro a aparut intr-o fotografie recenta de la petrecerea de aniversare si arata mult mai sanatos decat acum 3 ani cand a renuntat la functia sa din cauza bolii.
Fotografia face parte din Expozitia de la Havana pe care Castro a organizat-o pentru petrecerea aniversara de miercuri si a fost facuta de catre fiul sau Alex, care este fotograf profesionist. Expozitia "83 de Motive" a fost inaugurata la Havana si cuprinde 83 de imagini cu Fidel Castro, potrivit NewsIn. Fiul sau, nascut in 1963, este unul dintre cei cinci fotografi care vor expune, pana pe 2 septembrie, fotografiile liderului cubanez la hotelul National din Havana, inainte de a incepe un turneu pe insula. Click aici pentru foto.

In fotografie, Fidel Alejandro Castro Ruz are barba tunsa si purta sapca de baseball si jerseu. Fostul revolutionar n-a mai fost vazut in public de 3 ani de cand a fost internat de urgenta pentru o interventie chirurgicala la intestine. O alta fotografie a lui Fidel Castro a mai fost lansata la inceputul anului, scrie Earth Times, unde fostul lider aparea la fel de slabit, in timpul vizitei presedintelui Argentinei Cristina Kirchner si a lui Manuel Zelaya, fost presedinte al Honduras.

Desi Castro nu mai conduce Cuba, unde si-a impus dominatia timp de 47 de ani dupa ce a fost capul Revolutiei din 1959, el continua sa se angajeze in numeroase dezbateri politice mai ales prin articolele pe care le scrie in media si prin vizitele pe care le primeste de la diversi demnitari straini.

"Toti oamenii din Cuba ar trebui sa se considere mandri ca natiunea lor a produs un asemenea om"
, a declarat presedintele Adunarii Nationale Ricardo Alarcon la deschiderea expozitiei dedicata vietii lui Castro. Familia nu a planuit o mare petrecere de ziua sa, dar a lansat o carte care continea pasaje din cele mai importante discursuri ale lui Castro.

Fostul lider cubanez Fidel Castro a cedat puterea fratelui sau Raul, la 78 de ani, la sfarsitul lunii iulie 2006, din cauza unor grave probleme de sanatate. Nu a mai avut aparitii publice, dar ramane prezent si foarte influent in Cuba si continua sa-i primeasca pe unii sefi de stat, precum venezueleanul Hugo Chavez.. Figura marcanta pentru istoria Americii Latine, Fidel Castro, al carui mandat este asimilat puterii dictatoriale, s-a nascut la Biran, pe 13 august 1926. Educat in spirit catolic, Castro a luat parte la revolta contra generalului Rafael Trujillio, din Republica Dominicana. In 1959, miscarea de gherila condusa de Fidel Castro l-a inlaturat de la putere pe generalul Fulgencio Batista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.