Situatia parea confuza duminica in randul talibanilor pakistanezi, care, potrivit autoritatilor, ar fi inceput sa se ucida intre ei pentru a prelua locul liderului lor Baďtullah Mehsud, probabil ucis miercuri intr-un tir american, relateaza AFP.
Ministrul de interne, Rehman Malik, a spus sambata seara ca serviciile sale incearca sa confirme informatiile privitoare la lupte intre doi comandanti talibani, potentiali succesori ai lui Mehsud, in zona tribala Waziristanul de Sud.

Unul dintre acesti comandanti - Wali-ur Rehman si Hakimullah - ar fi fost ucis in ciocniri, a spus ministrul, citat de NewsIn.

Comandantii Miscarilor talibanilior din Pakistan, TTP, cea mai importanta retea talibana a tarii, s-au strans de cateva zile in Waziristanul de Sud, pentru a-l desemna pe succesorul lui Mehsud, a carui moarte a fost anuntata din mai multe surse.
Guvernul pakistanez a anuntat moartea probabila a acestuia, dar a spus ca asteapta rezultatele anchetei, pentru a putea confirma oficial.

Hakimullah Mehsud este unul dintre adjuncti si principalul purtator de cuvant al lui Baitullah Mehsud, iar Wali-ur Rehman este un comandant al TTP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.