Osetia de Sud comemoreaza sambata izbucnirea razboiului cu Georgia in urma cu un an, prin concerte si deschiderea unui "muzeu al genocidului", relateaza AFP.
Ceremoniile din Thinvali au inceput vineri seara prin aprinderea de lumanari la ora locala 23.35, cand a inceput ofensiva georgiana asupra orasului in urma cu un an. Lumanarile au fost asezate in obuze golite plasate in jurul fantanii din piata centrala. Pe un ecram au fost prezentate imagini cu razboiul in care revenea frecvent presedintele georgian Mihail Saakasvili, precum si case distruse sau batrane cu lacrimi in ochi, scrie NewsIn.

"Obiectivul operatiunii georgiene a fost distrugerea si exilul poporului Osetiei de Sud", a spus presedintele Eduard Kokoiti in fata a sute de persoane stranse in piata.

Ceremoniile, care se vor incheia duminica, au continuat sambata dimineata cu inaugurarea, intr-o casa distrusa din centrul orasului, a unui "muzeu al genocidului". Acolo au fost expuse forografii cu conflictul (persoane ranite, care plangeau, cladiri distruse), fragmente din obiecte distruse in bombardamente, desene si schite anti-Georgia sau pro-Rusia.

In Georgia, ceremoniile de comemorare au avut loc vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.