Primele teste au aratat ca, de fapt, cainele primului pacient care a murit de ciuma pulmonara, un pastor in varsta de 32 de ani, este cauza razpandirii bolii, potrivit directorului Biroului pentru controlul epidemiilor din provincia Qinghai
"Animalul a murit dupa ce a mancat o marmota infectata, a explicat acesta. "Prima victima si-a inmormantat cainele fara nicio masura de protectie, iar dupa ce a fost infectat, omul a intrat in contact cu apropiatii si vecinii sai, ceea ce a dus la contaminarea lor", a adaugat doctorul.

Trei persoane au murit in orasul Ziketan, care are o populatie de 10.000 de locuitori. Localitatea a fost plasata in carantina.

Potrivit Ministerului chinez al Sanatatii, epidemia este sub control si niciun caz nou nu a fost constatat. Aceasta regiune muntoasa si izolata este slab populata, ceea ce ajuta la prevenirea propagarii bolii. Mai multi locuitorii din Ziketan au incercat sa fuga, insa nu se stie daca au reusit sa iasa din zona de carantina.

Ciuma pulmonara este cea mai virulenta forma a bolii, dar si cea mai putin frecventa. Tratamentul cu antibiotice este rezistent doar daca diagnosticul este pus la timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.