Judecatorii americani au cerut astazi autoritatilor californiene sa se pregateasca sa elibereze peste 40.000 de detinuti din cei 150.000, pentru a reduce aglomeratia din inchisori, transmite Reuters.
California, care are mari probleme financiare, pregateste deja eliberarea detinutilor bolnavi sau cu pedepse mici, pentru a reduce cheltuielile. Acest plan aflat deja in pregatire va duce la eliberarea a 37.000 de paturi in urmatorii doi ani, a estimat Matthew Cate, seful Departamentului de Corectie si Reabilitare.

Oficialul a spus insa ca ordinul judecatorilor federali va crea un "precedent periculos" si a afirmat ca autoritatile californiene luasera masuri pentru ca detinutii sa beneficieze de conditii mai bune si de ingrijire medicala si psihica adecvata.

Potrivit ordinului judecatorilor, autoritatile californiene au la dispozitie 45 de zile pentru a pregati un plan care sa duca la reducerea gradului de ocupare la 137,5%. Aceasta ar insemna o reducere cu 40.591 de detinuti in cele 33 de inchisori, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.