Georgia se reinarmeaza pentru a se pregati de o noua agresiune, a declarat astazi adjunctul sefului Statului Major rus, Anatili Nogovitin, in ajunul implinirii unui an de la conflictul ruso-georgian, informeaza NewsIn.
"Vedem clar ca Georgia se reinarmeaza", a declarat generalul Nagovitin intr-o conferinta de presa, apreciind ca autoritatile de la Tbilisi vizeaza capacitati militare egale si chiar mai mari decat inainte de conflict. "Experienta arata ca, daca se reinarmeaza, o fac cu scopul unei agresiuni", a adaugat generalul rus.

Totusi, Nagovitin a mai aratat ca in acest moment, Georgia nu ar fi pregatita sa poarte o noua agresiune militara, dar ca statele militare ar ajuta aceasta tara sa isi restabileasca fortele.

"Statele occidentale continua sa ajute la restabilirea puterii militare a armatei georgiene, prin finantarea si livrarea de armament", a spus potrivit NewsIn, generalul Nogovitin intr-o conferinta de presa. Acesta a mai sugerat ca autoritatile de la Tbilisi vizeaza capacitati militare egale si chiar mai mari decat inainte de conflict.

“Georgia dispune de bani pentru dezvoltarea armatei sale", a subliniat generalul rus, insa nu a precizat care sunt tarile ce acorda ajutor militar regimului de la Tbilisi. Viceministrul de externe Grigori Karasin a invinuit totusi, in primul rand, Statele Unite.

In urma cu un an, in data de 8 augus 2008, in momentul in care zeci de lideri s-au intalnit la Beijing sa sarbatoreasca pacea la Jocurile Olimpice, fosta republica sovietica, Georgia, a atacat Osetia de Sud, o provincie georgiana separatista, care dorea alipirea la Rusia. 9am.ro facea in acel moment o retrospectiva a implicatiilor pe care le-a avut acel razboi pe scena geo-politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.