Mexicul, focar mondial al gripei porcine in aprilie, a identificat aproape 1.000 de noi cazuri de boala in cinci zile, dar niciun deces nu a fost semnalat, a anuntat Ministerul Sanatatii
Bilantul de 146 de morti ramane neschimbat, potrivit ministerului. Doar Statele Unite si Argentina au anuntat mai multi morti de gripa porcina decat Mexicul. Statele Unite inregistreaza 353 de cazuri, in timp ce Argentina 165, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Ieri seara (luni - n.r.), 17.416 cazuri de gripa A (H1N1) au fost confirmate in tara, dintre care 146 mortale", a declarat ministerul intr-un comunicat. Numarul de bolnavi confirmati era de 16.296 joia trecuta si a crescut deci cu 974, dar "majoritatea acestora corespund unor cazuri declarate in iulie", a explicat purtatorul de cuvant al ministerului, potrivit caruia evolutia pandemiei este in prezent sub control. Bilanturile publicate saptamanal de minister reprezinta cazurile confirmate prin analize de laborator, dar sunt anuntate adesea dupa mai multe saptamani si tratate drept suspecte pana la confirmare.

Numarul bolnavilor a crescut cel mai mult in statul sarac Chiapas din sudul tarii, potrivit ministerului.

La aproape patru luni de la aparitia sa in Mexic, virusul A(H1N1) continua sa se propage si va fi in curand prezent in toate tarile lumii, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Potrivit ultimului bilant al organizatiei publicat marti pe site-ul sau, gripa porcina a contaminat 162.380 de persoane din diverse tari. La data de 31 iulie, numarul mortilor era de 1.154.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.