Numarul doi in ierarhia organizatiei teroriste al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a atacat violent Franta pentru ostilitatea sa fata de valul islamic, avertizand aceasta tara ca "va plati pentru toate crimele sale", anunta astazi centrul american de supraveghere a site-urilor islamice, SITE, citat de AFP.
"Franta pretinde ca este o tara laica, dar in inima sa este plina de ura pentru musulmani", a spus adjunctul al-Qaida, raspunzand unei intrebari de pe un site islamist despre ostilitatea Frantei fata de portul hijab, valul islamic.

El a afirmat ca Franta, de-a lungul istorie sale, i-a "sustinut pe evrei in eforturile lor de a prelua controlul asupra Palestinei", a luptat impotriva arabilor in Algeria si a "furnizat Israelului reactorul sau nuclear". "Franta va plati pentru toate crimele sale", a conchis acesta, potrivit NewsIn.

SITE precizeaza ca este al saselea interviu al lui Zawahiri pentru acelasi site islamist si ca numarul doi al al-Qaida repeta timp de 90 de minute pozitiile organizatiei in numeroase probleme.

Printre altele, el afirma ca "Israelul este o crima care trebuie eliminata" si ca musulmanii nu vor accepta niciodata solutia cu doua state, unul israelian si altul palestinian.

Zawahiri mai spune ca nu vede nicio diferenta intre politica presedintelui american Barack Obama si cea a predecesorilor sai, calificandu-l pe acesta drept "criminal" si "mincinos".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.