Primarul liberal al Chisinaului, vicepresedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, crede ca Republica Moldova se afla in pragul unei noi epoci politice si este convins suta la suta de unitatea celor patru partide necomuniste care au pus bazele unei coalitii, excluzand o alianta cu PCRM.
"Orice pas al oricareia dintre cele patru formatiuni intr-o alta directie decat directia coalitiei democratice va fi taxat de alegatori si inca foarte dur", avertizeaza Chirtoaca intr-un interviu pentru NewsIn.

“Se poate spune ca Republica Moldova se afla in acest moment in pragul unei noi epoci politice, fie ca vor dori sau nu actualii lideri politici sa o faca, realitatea ii obliga, realitatea ne obliga si daca vor fi abateri de la aceste lucruri, vom fi taxati imediat si foarte dur.

Daca acum opt ani de zile aceste lucruri nu erau suficient de bine cunoscute si coapte in societate, acum lucrurile s-au "copt", oamenii stiu si se uita foarte atent cine si cum se comporta in punerea in aplicare a valorilor democratice”
, sustine primarul Chisinaului.

Chirtoaca exclude orice alianta cu Partidul Comunistilor, chiar daca partidele democratice nu au suficiente voturi pentru a vota un nou sef de stat, argumentand ca "votul dat pentru cele patru formatiuni de opozitie este un vot impotriva comunistilor si in favoarea democratiei".

"Evident ca ar fi bine daca, pe modelul trecerii unor primari ai Partidului Comunistilor la Partidul Democrat al lui Marian Lupu, sa aiba loc si trecerea mai multor deputati comunisti la PD. In ceea ce priveste idea unei coalitii largi in Parlament, pozitia PL este foarte clara, de foarte multi ani – nu poate fi niciun fel de coalitie dintre PL si PCRM", spune Chirtoaca. Potrivit lui, ar fi corect din partea comunistilor sa ia act de faptul ca au pierdut alegerile parlamentare, sa delege voturi pentru alegerea presedintelui, sa treaca in opozitie si sa critice viitoarea guvernare, asa cum o face oricare opozitie, in vederea pregatirii alegerilor locale din 2011 sau a celor parlamentare din 2013.

Vicepresedintele PL mai crede ca, in masura in care va exista libertatea presei, comunismul va disparea pentru totdeauna in Republica Moldova. Acesta se va transforma intr-un comunism marginal, de genul celui al lui Ziuganov din Federatia Rusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.