O persoana a murit si 15 au fost ranite sambata la un festival de country din vestul Canadei, cand scena principala s-a prabusit in timpul unei furtuni puternice care s-a iscat din senin, a anuntat politia, citata de Reuters.
Scena principala instalata pentru festivalul de patru zile de la Camrose, in apropiere de Edmonton, s-a prabusit sub forta unui vant care s-a pornit brusc. Informatii initiale vorbeau despre zeci de persoane prinse sub scena daramata, dar politia a confirmat ca numai 15 persoane au suferit rani. Acestia au fost dusi la spital, dupa ce echipele de interventie i-au scos din zona scenei principale, a anuntat politia, adaugand ca organizatorii nu au decis daca festivalul va continua sau nu, relateaza NewsIn.

In momentul accidentului, cantaretul Billy Currington se pregatea sa paraseasca scena, pe care urmau sa urce actorul hollywoodian Kevin Costner si trupa sa Modern West.

Jessie Farrell, care urma sa cante la eveniment, a povestit ca era in cabina ei cand i s-a spus ca se apropie o furtuna. La un minut si jumatate dupa aceasta, scena principala s-a prabusit. Vantul puternic, ploaia si fulgerele au continuat cu intensitate cam o ora, a povestit ea.

"Nu ma asteptam deloc la o furtuna, dar m-am dus inapoi in rulota, iar cand m-am uitat pe geam, am vazut intrega scena cum se prabusea. Totul se clatina. Rulotele noastre erau zgaltaite si un vant foarte puternic, aproape la fel de puternic ca o explozie, a maturat scena si a facut-o una cu pamantul", a povestit artista.

Furtuna a facut parte dintr-un front major care a afectat sambata mare parte din provincia Alberta, provocand vanturi puternice, ploaie abundenta si grindina.

La festivalul care urma sa se incheie duminica urmau sa mai cante Kentucky Headhunters, Tim McGraw, Glen Campbell, Willie Mack si WYATT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.