Republica Moldova nu va alege directia unificarii cu Romania, dupa alegerile legislative de miercuri, considera vicepresedintele Comisiei pentru problemele CSI din Duma de Stat a Rusiei, Konstantin Zatulin, scrie publicatia Komsomolskaia Pravda.
"Republica Moldova, in mod evident, este in pericol. Situatia politica din tara este incerta. Economia ei schiopateaza de ambele picioare. Solutionarea conflictului dintre Chisinau si Tiraspol, de asemenea, nu este mai aproape", spune Zatulin, potrivit NewsIn.

"Da, in Republica Moldova exista forte care se exprima in favoarea reunificarii cu Romania. Insa deocamdata aceste forte nu sunt majoritare. Doar electoratul liberalilor si al liberal-democratilor formeaza grosul lobby-ului proromanesc. Pe liderul Aliantei Moldova Noastra Serafim Urechean nu l-as include in aceasta categorie. Nici liderul Partidului Democrat Marian Lupu nu se uita in directia Romaniei", a adaugat el.

"Ma indoiesc ca viitoarea alianta (...) va reusi sa imparta puterea. Aceasta nu poate sa aleaga presedintele si, respectiv, sa numeasca premierul. Cel mult, alianta va reusi sa desemneze presedintelui Parlamentului. Asa ca nu va panicati, Republica Moldova nu va pleca in Romania!", explica el.

Zatulin crede ca adevarata problema este "daca vor reusi comunistii si democratii sa se inteleaga". "Aici apare problema personala a lui Vladimir Voronin, intrucat este greu sa te intelegi cu el", spune Zatulin.

Rezultate finale: Comunistii moldoveni raman la 48 de mandate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.