Secretarul american de stat Hillary Clinton, candidata invinsa la investitura democrata, a declarat duminica faptul ca spera ca o femeie sa devina presedinte al Statelor Unite in timpul vietii sale, dar a respins posibilitatea ca ea sa candideze din nou, relateaza Reuters.
Sefa a diplomatiei in cabinetul fostului sau rival, Barack Obama, Clinton a crede ca este o provocare "infricosatoare" pentru o femeie sa candideze la presedintie. "Este nevoie de femeia potrivita, care isi poate construi pledoaria, castiga voturile si fi aleasa. Sper ca se va intampla in timpul vietii mele", a declarat ea pentru emisiunea "Meet de Press", difuzata de postulde televiziune NBC.

Intrebata daca ar vrea sa candideze din nou, a raspuns: "Nu cred deloc ca acest lucru se va intampla", conform NewsIn.

Clinton a refuzat sa comenteze perspectivele prezidentiale ale fostei guvernatoare de Alaska Sarah Palin, care a candidat la vicepresedintia Statelor Unite anul trecut. "Alegatorii trebuie sa stabileasca" daca are calitatile necesare pentru a fi presedinte, s-a limitat sa spuna secretarul de stat.

Construirea unei campanii electorale este o chestiune dificila, a adaugat ea.

"Vreau sa vad o femeie aleasa. Sper sa fie o femeie democrata, care sa reprezinta tipul de abordare pe care o prefer si eu", a incheiat Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.