Bilantul persoanelor decedate dupa ce un tren a deraiat vineri in apropierea orasului de coasta Split din sudul Croatiei a ajuns la sase, a anuntat o sursa din politia croata citata de AFP.
"Potrivit informatiilor disponibile, sase persoane au murit si peste 20 sunt ranite. Nu cunoastem natura ranilor", a declarat o purtatoare de cuvant a politiei, Marina Kraljevici Gudelj. Ranitii au fost transportati la spitalul din Split.

Accidentul a avut loc la ora locala 12.08 (13.08, ora Romaniei), in localitatea Rudine, in apropiere de Split. Compania Nationala a Cailor Ferate (HZ) a confirmat intr-un comunicat ca acest accident a avut loc, insa nu a oferit un bilant al victimelor si nu a precizat nici cauzele lui, conform NewsIn.

Trenul format dintr-o locomotiva si un vagon transporta 90 de pasageri si efectua cursa Zagreb-Split.

Echipe de salvare si medicale au fost desfasurate la locul accidentului. Pasagerii care nu au fost raniti vor fi transportati cu autobuzul la Split.
Televiziunea croata a difuzat imagini de la locul accidentului, in care echipele de salvare se aflau in jurul locomotivei si al vagonului, care s-au prabusit intr-o parte, in timp ce alte echipe coborau pe sfori dintr-un elicopter la locul accidentului. Din cauza terenului muntos, accesul in zona este dificil, iar vehiculele fortelor de salvare nu s-au putut apropia decat la 300 de metri de locul accidentului, potrivit televiziunii.

Directorul HZ, Zoran Popoaci, a declarat ca nu doreste sa speculeze cu privire la cauzele accidentului.

Potrivit presei locale, un accident feroviar din 1966 care a avut loc in apropiere, s-a soldat cu moartea a 33 de persoane.

Cel mai grav accident feroviar din Croatia a avut loc insa in august 1974, cand un tren care circula cu o viteza de peste 100 de kilometri la ora a deraiat in gara centrala din Zagreb, provocand moartea a 152 de persoane si ranirea altor 90.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.