Trei detinuti, dintre care unul este considerat foarte periculos, au evadat joi cu elicopterul din inchisoarea din Bruges (nordul Belgiei), lasand insa un complice in urma, a anuntat Ministerul Justitiei, citat de AFP.
Potrivit agentiei Belga, care il citeaza pe purtatorul de cuvant al ministerului, un cuplu a inchiriat un elicopter, dupa care a luat pilotul ostatic si l-a obligat sa aterizeze in curtea inchisorii, de unde a decolat apoi cu cei trei detinuti, in jurul orei locale 17.40 (18.40 ora Romaniei).

"Un complice a ramas in inchisoare. Poate ca numarul de locuri din elicopter era limitat, iar complicele nu a putut sa urce la bord. Oricum, acest complice este vinovat de luare de ostatici", a precizat purtatorul de cuvant, potrivit NewsIn.

Aparatul a fost gasit gol la Aalter, in apropiere de Gand. Fugarii luasera cu forta o masina dintr-o benzinarie, inainte de a schimba vehiculul si de a lua o femeie ostatica. Aceasta a fost eliberata la Melle, in Flandra, potrivit politiei.

Cei trei evadati, Mohammed Johry, Abdel had Kahjary Mulloul si Ashraf Sekkaki, au un cazier lung, potrivit Parchetului din Bruges, citat de Belga. Sekkaki, in varsta de 26 de ani, descris drept foarte violent, se afla in arest de 10 ani, potrivit presei belgiene. El are la activ circa 10 atacuri la banci si mai multe acte de violenta. Barbatul a mai evadat o data dintr-o inchisoare, la Turnhout (nordul tarii), in septembrie 2003, si a fost cautat timp de cinci luni.

Sekkaki a devenit celebru la sfarsitul anului 2008, cand a denuntat sectoarele de inalta securitate ale inchisorii din Bruges. El a trimis o scrisoare in acest sens ziarului De Morgen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.