Sase persoane si-au pierdut viata, iar alte 34 au fost ranite grav in Polonia, iar una a murit si mai multe au fost ranite in Cehia, in urma unor furtuni violente care s-au produs joi seara, relateaza AFP.
"Trei persoane si-au pierdut viata in Silezia inferioara, in sud-vestul tarii (Polonia - n.red.), una in regiunea Poznan (vestul tarii - n.red.) si doua in regiunea Lodz", din centru, a declarat purtatorul de cuvant al pompierilor polonezi, Pawel Fratczak, precizand ca 34 de persoane au fostranite grav.

Majoritatea deceselor au fost provocate de prabusiri ale arborilor, rupti sau scosi din radacini de rafalele violente de vant, a spus purtatorul de cuvant. Potrivit lui, furtunile s-au soldat si cu sute de raniti usor, arata NewsIn.

Traficul rutier a fost intrerupt pe zeci de sosele locale si nationale, dar si pe unele tronsoane de cale ferata. Zeci de localitati si unele cartiere din doua orase mari, Wroclaw (sud-vestul tarii) si Lodz (centru), au ramas fara curent electric din cauza vantului puternic, a carui viteza a atins pe alocuri si 100 de kilometri la ora. Sute de subsoluri au fost inundate si numeroase acoperisuri au fost smulse.

La Krotoszyn, in vestul tarii, furtuna s-a soldat cu 17 raniti, dintre care sase grav, electrocutati de o linie de inalta tensiune care a cazut peste ei, a adaugat Fratczak.

Potrivit purtatorului de cuvant, pompierii au intervenit de peste 2.000 de ori in regiunile afectate de furtuni, potrivit unui bilant realizat la 00.00 ora locala (2.00 ora Romaniei). Furtuna a afectat si capitala tarii, Varsovia, provocand caderi de arbori.

In Cehia, o femeie a murit si mai multe persoane au fost ranite tot din cauza arborilor care au cazut in urma furtunii de joi seara, potrivit CTK. Femeia in varsta de 75 de ani si-a pierdut viata intr-un parc din Hradek nad Nisou (nord), iar un barbat si un copil au fost raniti grav in aceeasi regiune.

Tot in nordul tarii, o femeie a fost ranita de un panou publicitar smuls de vant. Un iaht a naufragiat pe un lac din nordul tarii si un vas pe un rau la sud de Praga. Patru persoane au fost salvate, iar o cincea este data disparuta.

In centrul Cehiei, un fulger a cazut pe un autobuz, ranind doi baieti de 13, respectiv 14 ani. Liniile electrice au fost afectate, iar traficul feroviar perturbat in mai multe locuri din tara, inclusiv la Praga. Inainte de furtuna, s-au inregistrat circa 34 de grade la praga si 36,8 la Ceske Budejovice, in sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.