Ministrul italian de externe Franco Frattini a declarat joi ca prostituata care sustine ca a petrecut o noapte cu premierul Silvio Berlusconi "a fost platita de jurnalisti", adaugand ca afirmatiile acesteia sunt "complet false".
Sunt "jurnalisti care au platit aceasta dama de companie, aceasta prostituata, pentru a face declaratii publice impotriva sefului Guvernului", a spus ministrul italian, potrivit ANSA. "A plati pe cineva pentru a face declaratii este un comportament imoral", a adaugat el, citata de NewsIn.

Dama de companie Patrizzia D'Addario, in varsta de 42 de ani, a declarat ca a petrecut doua seri la vila din Roma a premierului si ca a ramas acolo o noapte. Silvio Berlusconi a acuzat-o in 23 iunie ca a primit "o misiune foarte precisa si foarte bine platita", dar nu a facut alte precizari.

Saptamanalul de stanga L'Espresso a publicat in ultimele zile fragmente dintr-o inregistrare a unei conversatii atribuite Patrizziei D'Addario si lui Cavaliere, din noaptea pe care ar fi petrecut-o impreuna.

Femeia a spus ca inregistreaza toate conversatiile sale cu clientii.Acestea au fost transmise justitiei, pentru a servi intr-o ancheta privind un antreprenor din Bari (sudul Italiei), pus sub acuzare pentru coruptie si pentru ca ar fi platit tinere sa participe la petrecerile lui Silvio Berlusconi.

Seful Guvernului, care a recunoscut miercuri ca nu este sfant, se declara victima unei campanii orchestrate de trustul de presa de stanga Espresso, din care face parte si cotidianul de mare tiraj La Repubblica. El a acuzat si presa britanica, in special publicatiile care apartin magnatului australian Rupert Murdoch, unul dintre rivalii sai in sectorul televiziunii din Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.